Umesto protestne povorke, sindikati s ministrom

Izvor: Beta, 16.Jul.2014, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto protestne povorke, sindikati s ministrom

BEOGRAD, 16. jula 2014. (Beta) - Sindikati preduzeća u restrukturiranju otkazali su u sredu protestnu povorku kroz centar Beograda pošto je ministar privrede Dušan Vujović prihvatio da s njima razgovara o rešavanju problema tih preduzeća.

Predsednik Samostalnog sindikata hemije i nemetala Srbije Ljubiša Nestorović rekao je agenciji Beta da će sastanak s ministrom biti u 16.00 sati, o rešavanju statusnog problema preduzeća u restrukturiranju sa ukupno 80.000 zaposlenih.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />"Tražimo obezbedjivanje sredstava za pokretanje proizvodnje u preduzećima u restrukturanju, jer je vlasnik tih preduzeća država, tražimo i isplatu minimalnih plata i overa zdravstvenih knjižica, koja je bila dogovorena pre nekoliko meseci", rekao je on.

Nestorović - član Radne grupe Saveza samostanih sindikata Srbije (S S S S) i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost za preduzeća u restrukturiranju, rekao je da je u ineteresu države da se što pre reši taj problem koji postoji decenijama.

On je rekao da sidnikati imaju i zamerke na rešenja predložena u novom zakonu o privatizaciji jer nema razvrstavanja i prioriteta za 154 preduzeća u restrukturiranju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.