Ulaganje u Muru bi dalo lažnu nadu

Izvor: S media, 09.Jul.2009, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganje u "Muru" bi dalo lažnu nadu

Slovnački premijer Borut Pahor izjavio je danas da bi finansijska pomoć vlade "Muri" samo ulila lažnu nadu zaposlenima u toj firmi, koja je već dugo pritisnuta problemima i čiji je gubitak na kraju 2008. godine bio iznad tri miliona evra.

"Vlada bi mogla da nadje zatraženih pet miliona evra, ako bi to bilo dugoročno rešenje za 'Muru'. Medjutim, s obzirom na lošu situaciju u firmi, time bismo samo ulili lažnu nadu zaposlenima", istakao je Pahor, tokom sastanka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa predstavnicima sindikata "Mure" u Ljubljani.

On je, takodje, rekao da je pažljiva analiza pokazala da je stanje u toj fabrici modne konfekcije toliko loše da ulaganje države ne bi osiguralo dugoročno rešenje, prenele ja agencija STA.

Premijer je, pri tome, istakao da ga brine sudbina radnika, a ne činjenica što ovim otvorenim stavom možda gubi političke poene.

Pahor je kazao i da se Ministarstvo za privredu, od početka mandata njegove vlade, (oktobar 2008.) temeljno bavi "Murom" i da priprema program prestrukturiranja, odnosno nov model poslovanja, za koji se ne može reći da nudi "čarobna rešenja".

Premijer i ministar za privredu Matej Lahovnik su naglasili da su "Muri" upropastili vlasnici i slab model poslovanja. Lahovnik je, tok prilikom, dodao da je konačna odluka o sudbini firme zavisi od vlasnika, a ne od vlade.

Predsednik sindikata u "Muri" Drago Forjan se založio za traženje boljeg rešenja za "Muru" nego što je stečaj, upozorivši da bi situacija sa ovom velikom firmom mogla dovesti do velikih protesta u Pomurju, ali i u Ljubljani.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.