Udruženje: Očekujemo rešenje statusa frilensera

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 19:28

Udruženje: Očekujemo rešenje statusa frilensera

Udruženje radnika na internetu saopštilo je da će, kako su i tražili, uskoro biti formirana radna grupa koja će pripremiti predlog za regulisanje statusa frilensera.

O tome ih je, kako navode u saopštenju, obavestilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka o socijalna pitanja, a u rešenju ministarstva se navodi da će radna grupa ‚‚pripremiti predloge kojima se reguliše status fizičkih lica koja radno angažuju strani poslodavci koji nemaju registrovanu delatnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na teritoriji Srbije i samozaposlenih lica, a koja rade preko platformi".

Radna grupa treba da do 31. decembra razmotri pravni okvir u vezi sa pravima i obavezama frilensera i da pripremi predloge kojima se reguliše njihov status, navedeno je u Rešenju Ministarstva.

Udruženje frilensera očekuje da radna grupa bude što pre formirana i da počne s radom, te smatra da rešenje koje je najavljeno za 1. januar, a koje podrazumeva normirane troškove od 18.300 dinara mesečno sa ukupnim iznosom poreza i doprinosa od 55,8 odsto, mora biti izmenjeno, zbog čega će, kako navode, već na prvom sastanku radne grupe to pitanje da označe kao prioritetno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.