Izvor: Blic, 06.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženi privatni uvoznici goriva

Udruženi privatni uvoznici goriva

BEOGRAD - Privatni uvoznici su na jučerašnjem sastanku odlučili da osnuju akcionarsko društvo-konzorcijum koji će biti pandan državnim preduzećima. Zajednički nastup u inostranstvu omogućiće, između ostalog, jeftiniju kupovinu sirove nafte koja bi se prerađivala u našim rafinerijama, što bi trebalo da znači više derivata i jeftiniji benzin - kaže za 'Blic' Nebojša Atanacković, član Saveta za promet naftnih derivata PKJ.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Privatnici su, kako napominje Atanacković, nezadovoljni sadašnjim stavom NIS-a da između rafinerija i uvoznika 'Jugopetrol' ili NAP budu posrednici. Ponuda iz Pančeva je, prema njegovom mišljenju, takva 'da benzin prerađen u domaćoj rafineriji nije ništa jeftiniji od uvoza gotovog benzina'.

Početkom nedelje su i neki privatnici u unutrašnjosti Srbije snizili cene za dinar-dva, prateći potez 'Beopetrola', dok je kod većine cena i dalje 38 dinara ili 1,25 maraka.

G.K

Marka od ponoći i zvanično 30 dinara

Da bi postigli bolju cenu prilikom kupovina nafte i derivata u inostranstvu

Udruženi privatni uvoznici goriva

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.