Učenički bend Novi talas svirao pred studentima u Somboru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 12:40

Učenički bend "Novi talas" svirao pred studentima u Somboru

U nameri da afirmiše način obrazovanja kod dece učitelj Mirko Miljković iz Odžaka osnovao je školski bend pod nazivom "Novi talas" koji neguje odličan muzički ukus i kvalitetan zvuk . Pored humanitarnih koncerata na kojima su učestvovali ovog puta odlučili su da svoju muziku i rad predstave studentima Pedagoškog fakulteta u Somboru, a svirajući gitare, bubanj i usnu harmoniku ovi mališani lako su podigli publiku na noge.

Vaspitači i učitelji imaju veliki uticaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odrastvanje svakog deteta pokazuje i ova priča iz Odžaka.

"Osim rock pesama pevamo Love me do ,Labamba…Na probama sviramo,super nam bude,nekada bude malo teško ali preguramo …,,rekla je Nađa Ćirić,učenica.

"Dobro je za nas da naučimo muziku,ja sviram bubanj i usnu harmoniku. Sve se lako dogovorimo na probama I bude nam zanimljivo", rekao je Lazar Stanković,učenik.

"Ideja školskog benda je prepoznata kao kreativna ideja ,stvara bliži odnos između mene i učenika i na taj način mi prezentujemo naš rad", rekao je Mirko Miljković,učitelj.

"Rado i sa uživanjem učenici odlaze na časove muzičkog i bave se jednom lepom aktivnošću ,koja će ih dalje usmeriti na neka dešavanja koja su vezana za muziku", rekla je Biljana Jeremić, profesorka sa Pedagoškog fakulteta u Somboru.

"Ovo je jedan nesvakidašnji I oplemenjujući način koji deci prija odgovara i drago nam je da je Fakultet domaćin ovakve aktivnosti koju učitelj Miljković može da podeli sa svojim kolegama,budućim učiteljima,koji to mogu da vide kao jedan vid pozitivne prakse i da utuče na razvoj njihove kreativnosti u budućem radu", rekao je Saša Marković, dekan Pedagoškog fakulteta u Somboru

Iako se mališani uskoro rastaju od učitelja,ideja je da bend nastavi sa radom i da generacije koje dolaze uče od svojih starijih drugara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odžaci: Učenički bend “Novi talas” svirao pred studentima u Somboru

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Nov.2022, 11:38

ODŽACI – U nameri da afirmiše način obrazovanja kod dece učitelj Mirko Miljković iz Odžaka osnovao je školski bend pod nazivom “Novi talas” koji neguje odličan muzički ukus i kvalitetan zvuk. Pored humanitarnih koncerata na kojima su učestvovali ovog puta odlučili su da svoju muziku...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.