Ubrzaće se upis u katastar i dostava rešenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2020, 11:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubrzaće se upis u katastar i dostava rešenja

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kojima će ubrzati upis u katastar i dostava rešenja od katastra nepokretnosti.

Ubuduće se rešenje katastra dostavljati na tri načina, a jedan od njih je elektronskom poštom.

Sva rešenja koja se ubuduće budu donosila u katastru istog časa po potpisivanju će biti objavljena na sajtu Republičkog geodetskog zavoda, što znači da oni koji su predali zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za upis nepokretnosti, moći će prema broju predmeta da pretražuju predmete.

Rok od 30 dana do pravosnažnosti počeće da teče kada rešenje bude objavljeno na sajtu.

Zakon predviđa i da se rešenje dostavi i putem poštanskog operatera, međutim, ukoliko poštar ne nađe stranku na adresi i ne uspe da uruči rešenje odmah pri dolasku, ostavlja obaveštenje da će svoje rešenje moći da preuzme u pošti i to u narednih 15 dana, a ne u 24 časa kako je sada predviđeno.

Kada je reč o upisu, stranke neće morati ni da podnose zahtev, neće morati ni da podižu rešenje za određenu vrstu zabeležbi i neće morati da plaćaju taksu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ubrzaće se upis u katastar i dostava rešenja

Izvor: B92, 24.Feb.2020

Beograd -- Skupština Srbije usvojila je izmene i dopune Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, kojima će ubrzati upis u katastar...Usvojenim izmenama ubrzaće se i dostava rešenja od katastra nepokretnosti. Ubuduće će se rešenje katastra dostavljati na tri načina, a jedan od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.