Ubio prijatelja i ranio pekara

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jan.2015, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubio prijatelja i ranio pekara

CAZIN - Emir Horozović (25) iz Cazina uhapšen je jutros, nedugo nakon što je hicima iz automatske puške ubio prijatelja Namika Sedića (25), a teško ranio Asima Topića (48), vlasnika lokalne pekare.

Šta je uzrok krvavog napada još nije poznato, ali se spekuliše da je meta zapravo bio Topić, u čijoj su pekari radili i Horozović i Sedić. Horozović je, nezvanično saznajemo, prije nekoliko dana dobio otkaz u pekari. Te informacije, međutim, nisu zvanično potvrđene.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Napadač je, iz razloga koji su još misteriozni i za policiju i za mještane, sugrađane sačekao u 6.50, nedaleko od svoje kuće, na lokalnom putu u cazinskom naselju Klisa, a potom iznenada iz oružja osuo paljbu na automobil u kojem su se nalazili.

Vozilom je upravljao Topić, a na mjestu suvozača sjedio je Sedić i najvjerovatnije su se iz pekare vraćali kući.

Ubrzo su se ranjeni Cazinjani sami, istim automobilom u kojem su izrešetani, prevezli u Dom zdravlja u Cazinu, gdje im je pružena medicinska pomoć.

Zatim su prebačeni u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić" u Bihaću, gdje je Sedić podlegao povredama, a Topić je hospitalizovan.

Hajrudin Havić, direktor Kantonalne bolnice, rekao je da je ranjeni muškarac zbrinut i smješten na Odjel hirurgije te da je van životne opasnosti.

U međuvremenu je Horozović priveden u policijske prostorije, gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenog, ali o motivima nije želio da govori.

"Još je i nama nejasno zašto je to učinio, jer ni riječi o razlozima nije htio da kaže u dosadašnjem ispitivanju. Zasad nam je poznato da su počinilac ubistva i oštećeni bili u jako dobrim odnosima", naveo je izvor "Nezavisnih" blizak policiji.

Kako saznajemo, ni ubica ni njegove žrtve odranije nisu poznate policiji, tako da će u narednim danima istražioci imati pune ruke posla kako bi odgovorili na brojna otvorena pitanja o krvavom pohodu, koji je šokirao mještane Cazina.

Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK, potvrdio je da je obavljen uviđaj te da je istraga u toku.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.