ODMAZDA AMERIKANACA: Izvršili vazdušni napad u Somaliji u kojem je ubijeno 52 ekstremista!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2019, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODMAZDA AMERIKANACA: Izvršili vazdušni napad u Somaliji u kojem je ubijeno 52 ekstremista!

Američka vojska objavila je da je izvela vazdušni napad u Somaliji u kojem je ubijeno 52 ekstremista, što je bio odgovor na napad ove islamističke organizacije na somalijske snage

AP prenosi da je Komanda vojske SAD za Afriku saopštila da se vazdušni napad dogodio danas u blizini grada Džiliba u regionu Srednja Džuba.

Agencija podseća da Al Šabab kontroliše velike delove ruralne južne i centralne Somalije i nastavlja s izvođenjem velikih napada u prestonici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mogadišu i na drugim mestima.

US airstrike in Somalia kills 52 al-Shabab extremists https://t.co/rkqo2OPYyq pic.twitter.com/Hr83BOL6Np

— The News Amed (@thenewsamed) January 19, 2019

Ova organizacija je preuzela odgovornost i za napad na luksuzni hotelski kompleks u kenijskoj prestonici Najrobiju, koji se desio u utorak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U američkom bombardovanju ubijeno 52 ekstremista

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2019

Američka vojska je saopštila da je kao odgovor na napad na somalske snage izvela vazdušni udar i kom je ubijeno 52 ekstremista iz grupe al-Šabab...Američka Afrička komanda je navela da je napad izveden danas...Navedeno je da je somalske vojnike napala "velika grupa" ekstremista povezanih s al-Kaidom...U...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.