UDAR NA BOGATAŠE: Vlada Indije podigla porez na luksuz!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jul.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UDAR NA BOGATAŠE: Vlada Indije podigla porez na luksuz!

Indijska ministarka finansija Nirmala Sitaraman je predloge predstavila u parlamentu tokom prezentacije budžeta za fiskalnu godinu koja se završava 31. marta 2020. godine.

Vlada indijskog premijera Narendre Modija je danas, u sklopu federalnog bužeta, podigla uvozne tarife za skoro 75 artikala, uključujući zlato i automobilske delove, i povećala poreze za nabogatije kako bi smanjila budžetski deficit.

Uvozne carine na zlato i druge plemenite metale povećane su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na 12,5 odsto sa dosadašsnjih 10 odsto, a uveden je i uvozni porez od jednog rupija po toni sirove nafte u nastojanju da se uvećaju budžetski prihodi.

Vlada je, takođe, povećala porez na dohodak građana sa godišnjim prihodom od preko 20 miliona rupija (291.930 dolara), pa će se na prihode između 20 i 50 miliona rupija primenjivati poreska stopa od 25 odsto, a na prihode od preko 50 miliona rupija poreska stopa od 37 odsto.

U nastojanju da ponovo podstakne investicije koje su na najnižem višegodišnjem nivou, vlada je takođe nagovestila da će stranim investitorima omogućiti veću ulogu u indijskim sektorima osiguranja i avijacije, koji su već decenijama pod čvrstom kontrolom države.

Finance Minister @nsitharaman levies more tax on the 'super-rich', while making home loans cheaper for the middle class https://t.co/xkms5i7HrS#InsiderInJest #Budget2019 #BudgetInsider pic.twitter.com/HXZh3qz2UW

— Business Insider India🇮🇳 (@BiIndia) July 5, 2019

Premijer Modi je nedavno kao cilj postavio da indijska ekonomija dostigne vrednost od 5.000 milijardi dolara do 2024/2025. godine umesto sadašnjih 2.700 milijardi dolara.

To će, kako se navodi u izveštaju vlade, biti postignuto kroz veće investicije, uštede i izvoz.

ČUDESNA VODA Znate li zašto je more slano? (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.