UAE ulaže milijarde u ruske puteve

Izvor: B92, 12.Sep.2013, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UAE ulaže milijarde u ruske puteve

Moskva -- Abu Dabi je spreman da uloži do pet milijardi dolara u rusku infrastrukturu u okviru zajedničkog investiranja sa Ruskim fondom direktnih investicija (RFPI).

Sredstva će biti usmerena na izgradnju puteva s naplatom putarine, magistrala do aerodroma i u druge projekte, rekao je agenciji Itar tas generalni direktor Fonda Kiril Dmitrijev.

On je precizirao da je za danas planirano potpisivanje odgovarajućih memoranduma o namerama između RFPI i Odeljenja za finansije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Abu Dabija.

Prema rečina Dmitrijeva, to je jedna od najvećih investicija u svetskim investicionim konzorcijumima i najveća investicija arapskih zemalja u Rusiju.

Ovaj projekat stvara ogroman potencijal za rast ruske privrede. Arapska strana će izdvojiti za Rusiju pet milijardi dolara, koji će biti uloženi u one infrastrukturne projekte u koje ulaže RFPI, rekao je on.

Prva transakcija u okviru memoranduma biće zaključena već sledeće godine, dodao je Dmitrijev.

Potpisivanje memoranduma sa Odeljenjem finansija Abu Dabija predstavlja nastavak strategije RFPI za privlačenje investitora sa Bliskog Istoka. U junu se RFPI dogovorio o osnivanju investicionog fonda zajedno s jednim od suverenih fondova Abu Dabija Mubadala development kompani. Svaka od strana uložiće u zajednički fond po milijardu dolara.

Ruski fond direktnih investicija osnovan je u junu 2011. Fond privlači sredstva na principu zajedničkog investiranja. Pri tome ulog investicionih partnera ne sme da bude niži od uloga samog fonda.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UAE ulaže milijarde u ruske puteve

Izvor: B92, 12.Sep.2013

Moskva -- Abu Dabi je spreman da uloži do pet milijardi dolara u rusku infrastrukturu u okviru zajedničkog investiranja sa Ruskim fondom direktnih investicija (RFPI)...Sredstva će biti usmerena na izgradnju puteva s naplatom putarine, magistrala do aerodroma i u druge projekte, rekao je agenciji Itar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.