U privredu upumpano 150 miliona evra

Izvor: Glas javnosti, 18.Mar.2010, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U privredu "upumpano" 150 miliona evra

BEOGRAD - Za prvih mesec dana ove godine srpskoj privredi je plasirano više od 150 miliona evra, kroz programe Ministarstva ekonomije za ublažavanje negativnih efekata svetske ekonomske krize.

Od početka sprovođenja ovih mera, februara 2009. godine, kroz povoljne subvencionisane kredite u privredu je "upumpano" ukupno 1,25 milijardi evra, navedeno je u saopštenju Ministarstva ekonomije.

Oko 1.500 preduzeća je u prvih mesec dana ove godine dobilo kredite za likvidnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u vrednosti od oko 130 miliona evra. Mala preduzeća dobila su 28 miliona evra, srednja 26 miliona, dok je velikima dodeljeno 76 miliona evra.

Zabeležen je veliki skok investicionih kredita. Samo u prvih mesec dana 2010. realizovano je 25 investicionih kredita, u vrednosti 1,8 miliona evra, dok je u celoj 2009. godini realizovano samo 12 takvih kredita, vrednih 2,3 miliona evra.

U prve četiri ovogodišnje nedelje odobren je oko 21 milion evra za kupovinu automobila, traktora, kamiona i ostalih potrošnih dobara domaće proizvodnje.

- Očekujemo da će nastavak Programa podrške privredi i u 2010. godini, uz najnoviji Program za povećanje kupovne moći građana Srbije, koji je u fazi pripreme i uz najavljeni porast investicija u infrastrukturu, pomoći ubrzanje oporavka srpske ekonomije i veći privredni rast - navedeno je u saopštenju Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.