Izvor: B92, 28.Nov.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak presek cena nafte

Beograd -- Ministarstvo rudarstva i energetike napraviće u ponedeljak presek kretanja cena nafte na svetskom tržištu da bi se videlo za koliko bi pojeftinilo gorivo.

Posle toga, Ministarstvo rudarstva i energetike uputiće zahtev ministarstvima finansija i trgovine za korekciju cene goriva, koje bi, prema dosadašnjim kretanjima cena, moglo da pojeftini za oko šest dinara po litru.

Posle dobijanja saglasnosti tih dvaju ministarstava i objavljivanja novog cenovnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u "Službenom glasniku", biće ispunjeni svi uslovi da se gorivo u Srbiji prodaje po novim cenama.

Cene goriva u Srbiji, prema Uredbi o formiranju cena naftnih derivata, usklađuju se na 15 dana s kretanjem cena sirove nafte na svetskom tržištu i kursom dolara.

Naftni derivati u Srbiji poslednji put su pojeftinili 15. novembra, kada je cena nafte na svetskom tržištu pala za 4,82 odsto, zbog čega su cene naftnih derivata u Srbiji smanjene, u proseku, 2,2 dinara po litru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.