Novi brzi put u Srbiji - 100 na sat kroz Bačku i Banat

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi brzi put u Srbiji - 100 na sat kroz Bačku i Banat

Beograd -- Srbija bi trebalo da dobije novu brzu saobraćajnicu od graničnog prelaza sa Mađarskom do rumunske granice.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je javnu nabavku za Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice IB reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) - Sombor - Kula - Vrbas - Srbobran - Bečej - Kikinda - granični prelaz sa Rumunijom (Nakovo).

U planu je brza saobraćajnica u četiri trake, kojom će vozila moći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da idu 100 km/h. Procenjena vrednost nabavke je 300 miliona dinara bez PDV-a.

Ponudu je potrebno dostaviti do 30. marta 2020. godine, a javno otvaranje ponuda izvršiće komisija JP "Putevi Srbije" istog dana u 10 sati.

Odluka o dodeli ugovora biće doneta u roku od 25 dana od otvaranja ponuda, navodi se u pozivu.

Ovaj putni pravac predstavlja veoma značajnu drumsku komunikaciju u funkciji saobraćajnog povezivanja Srbije sa Mađarskom i Rumunijom, a iz položaja deonice vidi se njena važnost i uloga u regionu sa aspekta privrede.

Predmetna trasa buduće brze saobraćajnice omogućuje vezu Bačke i Banata sa centralnom i zapadnom Srbijom preko auto-puta Beograd –Subotica, navodi se u dokumentaciji.

Trasu brze saobraćajnice potrebno je uskladiti sa postojećim državnim putem u dužini od 175 kilometara.

Potrebno je razmotriti i položaje eventualnih turističko-rekreativnih-odmorišnih sadržaja u zoni saobraćajnice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija dobija NOVI BRZI PUT od granice sa Mađarskom pa sve do Rumunije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020

Srbija bi trebalo da dobije novu brzu saobraćajnicu od graničnog prelaza sa Mađarskom do rumunske granice..Javno preduzeće "Putevi Srbije" raspisalo je javnu nabavku za Studiju opravdanosti sa Idejnim projektom izgradnje brze saobraćajnice IB reda, granični prelaz sa Mađarskom (Bački Breg) –...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.