U naredne dve godine počeće izgradnja metroa

Izvor: S media, 13.Maj.2010, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U naredne dve godine počeće izgradnja metroa

Gradoančelnik Beograda Dragan Djilas izjavio je danas da Beograd "ima snage da u naredne dve godine, uz pomoć države, krene sa izgradnjom metroa", napominjući da se to ipak neće dogoditi sve dok se ne bude znalo kako će novac biti vraćen.

Gradonačelnik je rekao novinarima da će Skupština grada tokom leta, posle ozbiljnih studija, usvojiti odluku o tome koja će se vrsta metroa graditi.

"Trenutno radimo na tome da donesemo odluku tokom leta o osnovnim stvarima >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koje su u vezi sa beogradskim metroom", rekao je Djilas dodajući da se za taj projekat traže finansijeri i da je tu najvažnije kako će pare biti vraćene.

"Nećemo da udjemo u projekat koji jedostavno ne može da se realizuje", rekao je on novinarima posle skupa o primeni novog Zakona o planiranju i izgradnji u Beogradu, ističući da je za izgradnju pet linija metroa potrebno više od milijardu evra i da grad mora da zna kakva će biti saradnja sa državom na tom projektu.

Djilas je ranije najavio da će prva faza izgradnje metroa koštati oko 700 miliona evra i da će se graditi tri linije.

Prva će ići od Zemuna, preko Novog Beograda, do Trga Republike i Vukovog spomenika, druga od Vukovog spomenika ka Banovom brdu i Vidikovcu, a treća će, preko mosta na Adi Ciganliji, spojiti taj deo grada sa Novim Beogradom.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.