U junu revizija poslovanja političkih stranaka

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U junu revizija poslovanja političkih stranaka

Državna revizorska institucija (DRI) počeće reviziju finansijskog poslovanja političkih stranka u drugoj nedelji juna, izjavio je danas državni revizor Radoslav Sretenović

"DRI je spremna za ovu reviziju, a izbor stranaka koje će biti kontrolisane biće utvrđen na osnovu kriterijuma koji će javnosti biti poznati čim revizija počne", rekao je Sretenović novinarima u Beogradu, u pauzi skupa o upravljanju javnim finansijama na lokalnom nivou.

Sretenović je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << da će predmet kontrole biti i novac iz budžeta koje su stranke dobijale, ali i sredstva iz donacija, odnosno sav novac kojima su stranke raspolagale.

On nije želeo da iznese ni koje će tačno partije če biti kontrolisane, odnosno da li će biti kontrolisane samo parlamentarne ili i vanparlamentarne stranke.

Sretenović je dodao da će ovih dana biti izdati zaključci o kontroli finansijskog poslovanja stranka koje imaju pravo prigovora na zaključak u roku od osam dana.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

DRI spremna za reviziju,kad počne saopštiće i kojih stranaka

Izvor: Blic, 29.Maj.2015

Državna revizorska institucija (DRI) spremna je za početak revizije finansijskih izveštaja i poslovanja političkih stranaka, a ona bi trebalo da počne da se sprovodi u drugoj nedelji juna, izjavio je danas predsednik DRI Radoslav Sretenović...Sretenović nije mogao da kaže koje stranke će biti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.