Izvor: KreditniCentar.rs, 07.Nov.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U bankama osam milijardi evra štednje

Ukupna devizna štednja građana u Srbiji početkom novembra premašila je osam milijardi evra, saopštila je danas Narodna banka Srbije (NBS).

“U 2012. godini devizna štednja je povećana za oko 400 miliona evra, uprkos negativnoj izloženosti pojedinih banaka u medijima i izrazito negativnog predstavljanja aktivnosti u prevazilaženju njihovih problema”, navodi se u saopštenju centralne banke.
Dodaje se da devizna štednja beleži stalni rast i pored umerene konkurencije >> Pročitaj celu vest na sajtu KreditniCentar.rs << banaka kamatnim stopama, što je uočeno i povodom Svetskog dana štednje.
“Takav kontinuirani rast devizne štednje potvrđuje da poverenje građana u bankarski sektor u Srbiji, ne samo da nije narušeno, nego da se i dalje povećava”, istakla je NBS i navela da je “očito da, u odnosu na visinu kamatnih stopa, štediše prednost daju stabilnosti finansijskog sistema i bankarskog sektora”.
Izvor: 021

Nastavak na KreditniCentar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KreditniCentar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KreditniCentar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.