U Vršcu uskoro posao za 651 radnika

Izvor: Blic, 14.Dec.2011, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vršcu uskoro posao za 651 radnika

Potpredsednica Vlade Srbije zadužena za privredu i regionalni razvoja Verica Kalanović uručila je danas u Vršcu ugovore o investicijama kompanijama "Frezenijus medikal ker" i "Serbita šuz", koje će u tom gradu otvoriti 651 novo radno mesto.

"Frezenijus medikal ker" širi kapacitete za proizvodnju medicinskih sredstava, investira oko 24 miliona evra i planira da zaposli 551 novih radnika, a kompanija "Serbita šuz" će uložiti blizu 600.000 evra u opremanje fabrike za proizvodnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ženskih cipela i otvoriće 100 novih radnih mesta.

Te kompanije su za pokretanje posla i zapošljavanje novih radnika dobile podsticaje za investicije.

"Nezaposlenost je jedan od najvećih problema srpske ekonomije. Danas je sasvim jasno da bez novih investicija nema novih radnih mesta", izjavila je Kalanovićeva, istakavši da je Program direktne podrške investitorima ključna mera u borbi za nova radna mesta.

Ona je kazala da je Program podsticaja direktnih investicija sistemska mera koja daje konkretne rezultate, kao i da su u prethodnih pet godina otkako se taj program primenjuje stvoreni uslovi za otvaranje više od 33.000 novih radnih mesta širom Sbije.

Zbog toga je od presudne važnosti da država i u 2012. godini nastavi primenu ove mere, naglasila je ona i dodala da jedino sa proinvesticionim modelom možemo očekivati rast privredne aktivnosti i povećanje zaposlenosti.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dve kompanije investiraju 24,6 miliona evra u Vršcu

Izvor: EMportal, 14.Dec.2011

Proizvođač medicinskih sredstava, nemačka kompanija Frezenijus medikal ker (Fresenius Medical Care) i fabrika cipela Serbita šuz (Shoes) investiraće 24,6 miliona evra u Vršcu i otvoriti 651 radno mesto, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Nastavak na EMportal...

Vršac: Ulaganja za 651 radno mesto

Izvor: B92, 14.Dec.2011

Vršac -- Nemačka kompanija "Frezenijus medikal ker" i fabrika cipela "Serbita šuz" investiraće 24,6 miliona evra u Vršcu i otvoriti 651 radno mesto...Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović je kazala da je program direktne podrške investitorima ključna mera u borbi za nova radna mesta...Kompanija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.