U Srbiji posluje 396 nemačkih kompanija

Izvor: Beta, 12.Jan.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Srbiji posluje 396 nemačkih kompanija

BEOGRAD, 12. januara 2015. (Beta) - U Srbiji posluje 396 kompanija čiji su osnivači nemačka pravna lica i zapošljavaju 25.000 ljudi, saopštila je u ponedeljak Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK).

Kako je navedeno, gradjani iz Nemačke osnovali su u Srbiji 461 firmu, medju kojima je 150 onih koje su osnovane u poslednje dve godine.

"Daleko smo još od pravih rekorda u trgovinskoj razmeni, oni nas tek očekuju jer ima ogromnih kapaciteta za dalje unapredjivanje ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << odnosa izmedju naše dve zemlje", rekao je direktor u Delegaciji nemačke privrede u Srbiji Martin Knap.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Nemačke je od januara do oktobra 2014. godine iznosila 2,36 milijardi evra, pri čemu je izvoz iz Srbije bio 1,06 milijardi, a uvoz iz Nemačke 1,3 milijarde evra, ističe se u saopštenju.

Delegacija nemačke privrede u Srbiji osnovana je 2001. a najavljeno je da će se u prvoj polovini ove godine spojiti sa Nemačko-srpskim privrednim udruženjem (DSW) u Nemačko-srpsku privrednu komoru.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Srbiji posluje 396 nemačkih kompanija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jan.2015

U Srbiji posluje 396 kompanija čiji su osnivači nemačka pravna lica i zapošljavaju 25.000 ljudi, saopštila je danas Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK)...Kako je navedeno, građani iz Nemačke osnovali su u Srbiji 461 firmu, među kojima je 150 onih koje su osnovane u poslednje dve godine..."Daleko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Evo koliko nemačkih kompanija posluje u Srbiji

Izvor: GdeInvestirati.com, 12.Jan.2015

BEOGRAD - U Srbiji posluje 396 kompanija čiji su osnivači nemačka pravna lica i zapošljavaju 25.000 ljudi, saopštila je u ponedeljak Delegacija nemačke privrede u Srbiji (AHK). Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.