Izvor: B92, 13.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"U Srbiji mnogo bolje nego 2000."

Kragujevac -- Zamenik direktora Zavoda za statistiku Miladin Kovačević kaže da se danas u Srbiji živi mnogo bolje nego 2000.

Kovačević je na TV Kragujevac izjavio da se ne može osporavati enormni ekonomski napredak - napredak standarda, ukupne ekonomije i industrijske proizvodnje - i dodao da je notorna činjenica da se danas u Srbiji živi mnogo bolje nego 2000. Kovačević je, upoređujući prosečne plate iz 2000. s današnjim, rekao da je njihov realni rast veći od 130 odsto.

On je ocenio da, uprkos visokom nivou stanovništva koje je ranjivo u pogledu standarda i siromaštva, Srbija nema visoku stopu siromaštva jer je ona 6,5 odsto, što je veliki napredak u odnosu na raniji period.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.