U Španiji posao dobila 31 osoba

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Španiji posao dobila 31 osoba

Madrid -- Španija se i dalje suočava sa problemom visoke stope nezaposlenosti, pošto je tokom proteklog meseca u toj zemlji registrovano da je posao dobila samo 31 osoba.

Prema podacima iz izveštaja španskog Ministarstva rada, ukupan broj registrovanih nezaposlenih osoba je oko 4,7 miliona i ostao je nepromenjen.

Španska vlada ističe da je ovo šesti uzastopni mesec kako je prijavljeno smanjenje broja nezaposlenih, uprkos činjenici da je tokom avgusta posao dobila samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 31 osoba.

Španski državni sekretar za zapošljavanje Engrasija Hidalgo rekla je da su podaci o zaposlenosti u skladu sa ostalim pozitivnim ekonomskim indikatorima „poput poboljšanja konkurentnosti i povećanja kredibiliteta ekonomije te zemlje“.

Broj nezaposlenih smanjen je u poljoprivrednom i građevinskom sektoru, a povećan u uslužnim delatnostima i industriji.

Prema zvaničnim podacima, broj nezaposlenih među mladima smanjen je za 2,21 odsto u avgustu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji posao dobila 31 osoba

Izvor: B92, 03.Sep.2013

Madrid -- Španija se i dalje suočava sa problemom visoke stope nezaposlenosti, pošto je tokom proteklog meseca u toj zemlji registrovano da je posao dobila samo 31 osoba...Prema podacima iz izveštaja španskog Ministarstva rada, ukupan broj registrovanih nezaposlenih osoba je oko 4,7 miliona i ostao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.