U Rajfajzen banci danas zamena blokiranih kartica

Izvor: Blic, 19.Dec.2011, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rajfajzen banci danas zamena blokiranih kartica

Rajfajzen banka saopštila je, posle preventivne blokade odredjenog broja platnih kartica, da će prvu količinu zamenjenih kartice klijentima uručiti već danas, a zamenu svih blokiranih kartica mogu da očekuju u narednih nekoliko dana.

Klijenti neće snositi nikakve troškove za izdavanje novih kartica i biće lično informisani o vremenu preuzimanja u ekspoziturama banke.

Rajfajzen abnka obelodanila je, povodom preventivne blokade odredjenih platnih kartica, da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se ne radi o hakerskom upadu u bankarski sistem, već, prema informacijama dobijenim od kartičnih asocijacija, postoji sumnja da je jedan broj platnih kartica ugrožen usled mogućeg neovlašćenog pristupa bazama podataka kod servis provajdera za centralnu i istočnu Evropu.

Povodom aktuelnog problema koji je nastao u vezi sa blokadom odredjenog broja platnih kartica, Rajfajzen banka je skrenula pažnju da je problem regionalnog karaktera, jer su slične blokade uradjene i u velikom broju zemalja u okruženju - u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji i Madjarskoj.

"U ovoj vanrednoj situaciji, sa ciljem zaštite interesa svojih klijenata, Rajfajzen banka se odlučila za proaktivan pristup, te je medju prvim bankama na lokalnom tržištu izvršila hitnu sigurnosnu meru privremene blokade odredjenog broja platnih kartica za koje postoji sumnja da su potencijalno ugrožene", kažu u toj banci.

Privremena blokada je učinjena preventivno, kako bi se zaštitila sredstva klijenata na računima kartica, dok se ne izvrši njihova zamena, a svi klijenti kojima su kartice privremeno blokirane, dobili su pravovremenu informaciju putem SMS obaveštenja i ostalih informativnih kanala banke.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Rajfazen banci danas zamena blokiranih kartica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2011

BEOGRAD -..Rajfajzen banka saopštila je, posle preventivne blokade određenog broja platnih kartica, da će prvu količinu zamenjenih kartice klijentima uručiti već danas, a zamenu svih blokiranih kartica mogu da očekuju u narednih nekoliko dana...Klijenti neće snositi nikakve troškove za izdavanje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Počela zamena blokiranih kartica

Izvor: RTS, 19.Dec.2011

Prva količina zamenjenih platnih kartica klijentima će biti uručena danas, a zamenu svih blokiranih kartica mogu da očekuju u narednih nekoliko dana, saopštile banke. Reč je o karticama, koje su korišćene u istočnoevropskim zemljama, na benzinskim pumpama.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.