U PKS počela obuka energetskih menadžera

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PKS počela obuka energetskih menadžera

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je počela besplatna obuka energetskih menadžera koju pohađaju predstavnici 17 domaćih, srednjih i velikih kompanija u okviru projekta EUREMnekst( EUREMnext). Cilj obuke je podizanje nivoa znanja i veština zaposlenih u oblasti energetske efikasnosti radi optimizacije i unapređenja poslovanja.

Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije PKS, izjavio je da obuka polaznicima donosi evropski priznatu energetsku licencu. Kako je objasnio, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << edukacija podrazumeva kombinaciju teorije i prakse sa ciljem definisanja načina i mogućnosti optimizacije energetskih procesa u kompanijama.

Svi polaznici koji sa uspehom završe obuku dobijaju pristup međunarodnoj platformi EUREM i mogu učestvovati na međunarodnim konferencijama u okviru projekta EUREM, razmenjivati iskustva i povezivati se sa stručnjacima iz cele mreže, istakao je Lutovac.

Tanja Lindel, pomoćnik direktora Sektora industrije PKS, objasnila je da je obuka osmišljena u 6 modula kroz 16 tema iz oblasti energetske efikasnosti.  Obuke će biti organizovane od marta do juna, a predavači su profesori sa fakulteta i eksperti iz prakse. Ona je napomenula da je Euremnekst jedan od 27 projekata PKS koji se finansiraju iz programa Evropske unije, a da će ovaj projekat omogućiti učesnicima da se uključe u međunarodnu mrežu energetskih menadžera.

Predavač Filip Kanački napomenuo je da će obuka obuhvatiti različite aspekte upravljanja energijom, sagledavanja  energetskih potreba i procene gubitaka. Obuhvatiće fosilne i obnovljive izvori energije, način prikupljanja podataka i korisnu metodologiju usmerenu na bolje poslovanje i veću efikasnost preduzeća.

Nakon predavanja, predviđeno je polaganje ispita, priprema praktičnog rada, koji identifikuje problem u preduzeću uz predlog rešenja sa krajnjim ciljem njegove praktične primene.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

U PKS počela obuka energetskih menadžera

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Mar.2019

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas je počela besplatna obuka energetskih menadžera koju pohađaju predstavnici 17 domaćih, srednjih i velikih kompanija u okviru projekta EUREMnekst (EUREMnext)...Cilj obuke je podizanje nivoa znanja i veština zaposlenih u oblasti energetske efikasnosti radi optimizacije...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.