U PIO uplaćeno 9% više nego lani

Izvor: B92, 07.Jun.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U PIO uplaćeno 9% više nego lani

Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je zaključno sa majem povećana količina novca uplaćena za penziono osiguranje za više od devet odsto u odnosu na lane.

"Polako ali sigurno i kod nas raste svest o tome koliko je odnos prema državi važan", rekao je Vulin nakon obilaska gerontološkog centra, navodeći da je prosek za pet meseci ove godine veći za devet odsto u odnosu na prošlu godinu, odnosno da imamo više uplaćenih doprinosa za PIO.

On je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo u maju preko 12 odsto povećana uplata doprinosa za PIO u odnosu na isti mesec prošle godine.

Ministar je naglasio da je time samo za obavezne dotacije i ono što bi država iz budžeta morala da doplaćuje smanjeno za 3,3 milijarde dinara.

On je rekao da je to omogućeno time što su ispunjavane obaveze, tako što su zaposleni prijavljivani, odnosno svako ko se zaposlio bio je prijavljen.

"To je najbolja vest koju mogu da saopštim i pokazatelj je da mere vlade funkcionišu i da se svest poslodavaca poboljšava", rekao je Vulin u Šapcu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U PIO uplaćeno 9 odsto više nego lani

Izvor: GdeInvestirati.com, 07.Jun.2015

BEOGRAD - Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je zaključno sa majem povećana količina novca uplaćena za penziono osiguranje za više od devet odsto u odnosu na lane..."Polako ali sigurno i kod nas raste svest o tome koliko je odnos prema državi važan", rekao je Vulin nakon obilaska gerontološkog...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.