U Osečini otvoren Sajam šljiva

Izvor: Beta, 27.Avg.2010, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Osečini otvoren Sajam šljiva

OSEČINA, 27. avgusta 2010. (Beta) - Peti sajam šljiva otvoren je u petak u Osečini, a na njemu učestvuje oko 200 izlagača iz Srbije i bivših republika nekadašnje Jugoslavije.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Srbije Verica Kalanović rekla je na otvaranju trodnevnog sajma da je Osečina "s pravom prestonica šljive", jer je to voće u Podgorini "više od rakije mučenice ili pekmeza od šljiva namazanog na hleb sa kojim se deca u školu ispraćaju".

"U Osečinu i njenu okolinu mnogi dolaze da vide kako se šljiva gaji i preradjuje", rekla je Verica Kalanović.

Najavljeno je da će sajam posetiti i delegacija kupaca iz Rusije i Francuske, potencijalni investitori, banke, preradjivači i izvoznici čija je delatnost vezana za šljivarstvo, voćarstvo, poljoprivredu i seoski turizam.

Posetioci će moći da probaju i kupe sveže šljive i preradjevine od šljiva, a moćiće da vide i kako se pravi pekmez od šljiva ili kako se peče rakija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Osečini otvoren Sajam šljiva

Izvor: NaDlanu.com, 27.Avg.2010

OSEČINA, 27. avgusta 2010. (Beta) - Peti sajam šljiva otvoren je u petak u Osečini, a na njemu učestvuje oko 200 izlagača iz Srbije i bivših republika nekadašnje Jugoslavije. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

U Osečini otvoren Sajam šljiva

Izvor: Poslovni magazin, 27.Avg.2010

Peti sajam šljiva otvoren je u petak u Osečini, a na njemu učestvuje oko 200 izlagača iz Srbije i bivših republika nekadašnje Jugoslavije.Ministarka za Nacionalni investicioni plan Srbije Verica Kalanović rekla je na otvaranju trodnevnog sajma da je Osečina "s pravom prestonica šljive", ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.