Izvor: Blic, 31.Avg.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Namenskoj isplata otpremnina

U Namenskoj isplata otpremnina

KRAGUJEVAC (Beta) - U fabrici 'Zastava - Namenski proizvodi' danas počinje isplata dela otpremnine za 50 radnika sa najdužim radnim stažom koji su proglašeni tehnološkim viškom i koji su se opredelili za taj vid socijalnog zbrinjavanja. Otpremnina će biti isplaćena u dinarskoj protivvrednosti i dobiće je radnici sa najdužima stažom, muškarci sa 34 godine i žene 28 godina staža, rekla je direktor za kadrove te fabrike Milica Aranđelović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Najveća novčana otpremnina koju će radnici dobiti iznosi 6.600 nemačkih maraka u dinarskoj protivvrednosti i obračunava se u visini od 200 DM za svaku godinu radnog staža, a biće isplaćena u dve rate.

Aranđelovićeva je rekla da je od ukupno 3.330 radnika za tehnološki višak proglašeno 1.995 radnika, od kojih se 508 opredelilo za prekid radnog odnosa i uzimanje novčane otpremnine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.