Tri miliona evra za  kovačnicu

Izvor: S media, 04.Feb.2010, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri miliona evra za kovačnicu

Osnivačkom skupštinom Privrednog društva "Kovački centar Srbije" u valjevskom Krušiku danas je započeta izgradnja kovačnice, vredne tri miliona evra.

Kako je rečeno medijima, novo preduzeće osnovali su Javno preduzeće Jugoimport SDPR, koji je na ime 51 odsto vlasništva uložio 1,54 miliona evra, i Krušik, koji je na ime vlasništva od 49 odsto uzemljištu, opremi, tehnologije i alata uložio 1,48 miliona evra.

"Krušikov ulog u novom preduzeću su nenovčana >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ulaganja, a Jugoimport će uložiti novac. Poslovi na remontu postojećee opreme, koja je ulog Krušika, započeti su 2009. sa nemačkom firmom Lasko, pa su početkom 2010. otpremljene prese", rekao je novinarima generalni direktor Krušika Jovan Davidović.

Davidović je dodao da će se izgradnjom Kovačkog centra "rešiti problemi sa inokooperacijom, smanjiti troškovi poslovanja, poboljšati kvalitet proizvoda, uposliti novi radnici, a devizna sredstva ostati u Srbiji".

Nova Krušikova kovačnica treba da bude završena do kraja godine, a zapošljavaće 92 radnika. Za direktora te firme postavljen je mašinski inženjer Zoran Jelić, koji je do sada radio u Krušiku i Jugoimportu.

Stara kovačnica srušena je u NATO bomabrdovanju, u proleće 1999, pa Krušik od tada uvozi košuljice za mine, koje su mu najvažniji izvozni artikal, iz Bosne i Hercegovine i Bugarske, što poskupljuje troškove proizvodnje.

Današnjoj osnivačkoj skupštini novog privrednog sruštva prisutvovali su direktor JP Jugoimport SDPR Stevan Nikčević, pomoćnik ministra odbrane Srbije Ilija Pilipović, generali Mitar Kovač, predsednik Upravnog odbora Krušika i Danko Jovanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije, kao i predstavnici lokalne

samouprave.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDPR i Krušik grade kovačnicu

Izvor: B92, 05.Feb.2010, 10:45

Valjevo -- Osnivačkom skupštinom Privrednog društva "Kovački centar Srbije" u valjevskom Krušiku je započeta izgradnja kovačnice, vredne tri miliona evra...Novo preduzeće osnovali su Javno preduzeće Jugoimport SDPR, koji je na ime 51 odsto vlasništva uložio 1,54 miliona evra, i Krušik, koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.