U Kragujevcu otvoren sajam autodelova

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kragujevcu otvoren sajam autodelova

Prvi medjunarodni sajam proizvodjača autodelova jugoistočne Evrope "Auto kompo net 2010", na kome učestvuje oko 100 kompanija, otvoren je danas na kragujevačkom Šumadija sajmu i trajaće do 21. maja.

Potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je na otvaranju da je ovaj sajam dokaz da je decentralizacija moguća, jer je jedna lokalna poslovna inicijativa dobila podršku Srbije, Balkana i evropskih institucija.

"Balkan kao jedinstveni poslovni prostor može >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << da preraste u balkanski autoregion, jer ima jaku mrežu proizvodjača autodelova koji ispunjavaju svetske standarde", rekao je Dačić.

Kako je naveo, na taj način ovaj region može da postane atraktivan za izmeštanje proizvodnih kapaciteta svetskih autokompanija.

Na 1.600 kvadratnih metara izložbenog prostora predstaviće se proizvodjači autokomponenti iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, BIH i Srbije.

Učesće na sajmu potvrdili su predstavnici pratećih industrija mašina i opreme, domaćih i medjunarodnih organizacija i institucija za podršku razvoju auto industrije, poslovnih asocijacija, privrednih komora i klastera.

Na sajmu će se predstaviti Hrvatska gospodarska komora, Autoklasteri Slovenije, Srbije i Makedonije JAPTI-Slovenija, Vanjsko -trgovinska komora BIH, Privredna komora Makedonije, Privredna komora Srbije, Nemačka organizacija za tehničku saradnju GTZ.

"Prvi sajam postaće centralno mesto okupljanja dobavljača,kupaca i menadžera , kao i korisnika proizvoda i usluga za proizvodnju održavanje i servis automobila i komercijalnih vozila kao korak ka formiranju vizije Autoregina-zapadni Balkan", saopštili su organizatori sajma.

Na sajmu će biti predstavljena i kampanja "Evropska nedelja malih i srednjih preduzeća" čiji je cilj promocija preduzetništva kroz organizovanje različitih dogadjaja.

"Auto kompo net 2010" organizuju Regionalna privredna komora Kragujevac-Centar izvršnosti autoindustrije Zapadnog Balkana i Šumadija sajam.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.