U Kikindi počeli 36. Dani ludaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Sep.2021, 15:19

U Kikindi počeli 36. "Dani ludaje"

U Kikindi su danas počeli 36. "Dani ludaje". Kikindski trg polako se puni različitim tezgama, na kojima su izložene različite kulinarske đakonije i ostale sitnice. Tokom četiri dana manifestacije, u Kikindi će biti organizovan raznolik kulturni, zabavni, sportski i gastronomski program.

Tokom četiri dana manifestacije, posebna pažnja biće usmerena na sprovođenje protivepidemijskih mera. Na četiri lokacije u gradu biće postavljeni punktovi za testiranje, gde će se besplatno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obavljati brzi antigenski testovi.

Pored toga, od petka, 10. septembra, do ponedeljka prepodne, parking će biti besplatan, a Granični prelaz Nakovo – Lunga radiće 24 sata. Za ulazak u zemlju gostima iz Rumunije neophodni su potvrda o vakcinaciji ili negativan pi-si-ar ili antigenski test, ne stariji od 48 sati.

Manifestacija u Kikindi danas je počela programom za najmlađe, koji su se takmičili u igrama spretnosti sa ludajom. Na takmičenju u cepkanijadi, prenošenju bundeve, skrivenim i letećim ludajama i u trci kukuruza su učestvovali učenici petih i šestih razreda iz dve seoske i tri gradske osnovne škole, a najbolji su bili đaci iz OŠ ,,Jovan Popović". Drugo mesto pripalo je OŠ. ,,Ivo Lola Ribar" iz Novih Kozaraca, dok su treći su đaci iz OŠ. ,,Vuk Karadžić” iz Kikinde.

Koncertni deo „Dana ludaje“ počinje večeras, od 20 sati, kada će se nastupiti primadona Jadranka Jovanović, sa horom i orkestrom „Atendite“ iz Kikinde.

Tokom petka, na više lokacija u gradu, biće organizovani programi za sve generacije. Na teniskim terenima Sportskog centra „Jezero“ od 10 do 20 sati biće organizovan program „Svi za tenis, tenis za sve“, a tokom trajanja manifestacije i Teniski turnir „Ludaja kup“. U Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće upriličena izložba likovnih radova predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. Na Gradskom trgu od 10 sati biće organizovan „Mini sajam preduzetnika“, na kom će se predstaviti preduzetnici iz Srbije i regiona.

„Karneval maskiranih predškolaca“ biće upriličen u petak, od 15 sati i 30 minuta, kada će najmlađi Kikinđani proći centralnim gradskim ulicama kostimirani u plodovima jeseni. „Karneval“ se završava velikom žurkom u dvorišu „Kurije“.

Koncertno veče u petak otvoriće svirka grupe „Divlje jagode“, koja počinje u 20 sati. Dva sata kasnije, Kikinđani i gosti grada imaće priliku da uživaju u koncertu „Riblje čorbe“.

Subota je centralni dan manifestacije, kada se trg u Kikindi pretvara u najveću Gostinsku sobu. Prepodnevni sati rezervisani su za „Banatski fruštuk“, koji počinje od 10 sati, gde će dame iz udruženja žena prikazati svoje gastronomske specijalitete. U prepodnevnim satima biće organizovano prijavljivanje za izbor za najtežu ludaju i najdužu tikvu. Proglašenje pobednika zakazano je za 14 sati. Tokom dana, posetioci će moći da pogledaju izložbe „Sugrađani“ i „Komandant Uglješa“ u kikindskom Narodnom muzeju, kao i izložbu slika Ane Vrtačnik u Galeriji „Tera“. U 20 sati, na Gradskom trgu, biće organizovan koncert Svetlane Ražnatović.

Tokom nedelje, posetioci će ponovo u jutarnjim satima moći da uživaju u „Banatskom fruštuku“, a manifestacija će biti zatvorena koncertom Zvonka Bogdana, koji počinje u 20 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.