U Kikindi dodeljeno 134 Bebi paketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 12:49

U Kikindi dodeljeno 134 "Bebi paketa"

U Gradskoj kući u Kikindi dodeljeno je 134 paketa, u okviru treće ovogodnišnje akcije kikindskog „Bebi kluba“. Paketi i multifunkcionalne stolice dodeljene su roditeljima beba, koje su rođene tokom jula, avgusta i septembra.

Među roditeljima koji su dobili pakete je i 20-ogodišnja Milica Dimitrijević iz Novog Miloševa, koja je septembra po drugi put postala mama devojčice. Kako je naglasila, akcija „Bebi kluba“ u Kikindi za nju mnogo znači.

"Poklon nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je mnogo važan. Dosta će nam pomoći sve što smo dobili, jer ništa od toga nije jeftino. Iako imam hranilicu od starije ćerke, drago mi je da za mlađu devojčicu neću morati da kupujem novu“, objasnila je mlada majka.

Pored Milice, bebi paket po drugi put pripao je i Jasmini Petrić iz Kikinde, mami dvojice dečaka. Iz iskustva zna koliko su korisne sve veće stvari, ali i sitnice koje je dobila na poklon.

"Najkorisnija je multifunkcionalna stolica. Mnogo nam je značila kada je stariji sin, koji sada ima tri i po godine, počeo da sedi. Posebno je dobro što i kasnije može da ima drugu primenu i da se koristi više godina“, dodala je Jasmina Petrić.

Na svečanom prijemu u Gradskoj kući, zamenica gradonačelnika Kikinde Dijana Jakšić Kiurski istakla je da takve akcije predstavljaju obostrano zadovoljstvo i za mame i tate, kao i za gradsko rukovodstvo.

"Ovim gestom, grad Kikinda želi da se zahvali roditeljima i čestita im na rođenju dece. Svi mi i kao pojedinci i kao društvo, postajemo bogatiji rođenjem svakog deteta. Treba da znamo koliko je sam čin rađanja dragocen, s obzirom na veoma nepovoljnu demografsku sliku. Podelom bebi paketa, grad Kikinda želi da pruži podršku roditeljima na njihovom putu podizanja i odgajanje dece“, naglasila je zamenica gradonačelnika.

Grad Kikinda i njegov "Bebi klub“ donirali su paket, u kojem se, pored pelena, vlažnih maramica i sličnih tekućih potrepština, nalaze i torba, peškir, „Radosnica“ i multifunkcionalna stolica. Paket je sastavljan sa namerom da mama i tatama olakša prve dane roditeljstva, ali i one koji dolaze neposredno nakon toga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.