U Islanderu piloti služe putnike, stjuardese otpuštene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2020, 23:56

U Islanderu piloti služe putnike, stjuardese otpuštene

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje - sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih koronavirusom, a od stura umesto njih, putnike počinju da služite piloti.

"Piloti ipak neće mnogo vremena trošiti na guranje kolica kroz kabinu, nudeći piće i obroke, jer je ta usluga zbog virusa svedena na minimum", saopštio je Islander tu odluku bez presedana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << po kojoj će deo pilota sada brinuti o bezbednosti putnika u kabini.

Stjuardi i stjuardese odgovorni su za bezbednost putnika i to je njihova prva i najvažnija uloga u aviokompaniji, za šta prolaze kroz višenedeljne obuke, pa, kako prenose mediji, ostaje nejasno kako će piloti uspeti u dva dana da se spreme za novu ulogu, jer je odluka o otkazu kabinskom osoblju doneta u petak, nakon dužih neuspelih razgovora sa predstavnicima sindikata.

Biznisinsajder navodi da još nije jasno da li je takva zamena uloga dozvoljena u regionima u koje leti Islander, uključujući SAD i EU, prenosi biznisinsajder.

Isladner osnovan je 1937. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Otpustili stjuardese i stjuarde, putnike će u avionima služiti piloti

Izvor: Radio 021, 20.Jul.2020, 07:37

Islander, nacionalna avio kompanija Islanda, sa sedištem u Rejkjaviku, odlučila je da otpusti kabinsko osoblje - sve stjuardese i stjuarde u nastojanju da spasi kompaniju od finansijskih problema prouzrokovanih virusom korona, a od danas umesto njih, putnike počinju da služe piloti..."Piloti ipak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.