Turski pisac osuđen zbog uvrede Erdogana

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Sep.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski pisac osuđen zbog uvrede Erdogana

ISTANBUL - Turski pisac Erol Ozkoraj osuđen je na skoro godinu dana uslovne kazne jer je uvredio turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u svojoj knjizi o prošlogodišnjim masovnim antivladinim demonstracijama.

Sud u Istanbulu osudio je Ozkoraja na 11 mjeseci i 20 dana zatvora, prenijela je agencija AFP.

Ozkoraj je osuđen jer je "javno uvredio državnog službenika" i narušio "Erdoganovo dostojanstvo i čast u očima javnosti".

Knjigu "Fenomen Gezi" Ozgoraj >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je napisao zajedno sa suprugom.

U njoj su opisane demonstracije koje su započele u junu prošle godine kao mali protest protiv uništavanja istanbulskog parka Gezi, ali se ubrzo proširio širom zemlje kao masovan protest protiv premijera Erdogana.

U okršajima demonstranata i policije osmoro ljudi je izgubilo život, a na hiljade je povređeno.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NIKO NE SME DA PISNE: Uvredio Erdogana, odmah kažnjen!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Sep.2014

Turski pisac Erol Ozkoraj je osuđen na 11 meseci i 20 dana uslovne kazne jer je u svojoj knjizi o demonstracijama koje su započele prošle godine, javno prozvao državnog službenika i narušio njegovo dostojanstvo i čast u očima javnosti..Turski pisac Erol Ozkoraj osuđen je na skoro godinu dana...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.