Turska neće uvoditi sankcije Rusiji

Izvor: Capital.ba, 24.Okt.2014, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska neće uvoditi sankcije Rusiji

MOSKVA, Turske vlasti ne namjeravaju da uvode sankcije Rusiji ako to od njih zatraže SAD ili EU, izjavio je ambasador Turske u Rusiji Umit Jardim agenciji RIA „Novosti“. „Ne vidim rusko-turske odnose u okvirima tih sankcija protiv Rusije. Rusko-turski odnosi razvijaju se prirodno i oni su posebni na svoj način. Takve odnose ćemo zadržati“, rekao je Jardim. On je dodao da je uvidio, dok je radio u Iranu, da sankcije nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << metoda koja vodi očekivanim rezultatima u politici. „Turska slijedi odluke UN. To se tiče ne samo Turske, već svih članica UN“, rekao je ambasador. Zapad je uveo nekoliko rundi sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje sredstava i zabranu viza za pojedince i ruske banke, energetske i vojne kompanije. Šef ruske predsjedničke administracije Sergej Ivanov rekao je ranije da jedino Savjet bezbjednosti UN može da uvede „prave sankcije“, ocijenivši da su neuspješni pokušaji Zapada da izoluje Rusiju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Ambasador Rusije

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Turska neće uvoditi sankcije Rusiji

Izvor: Blic, 24.Okt.2014

Turske vlasti ne nameravaju da uvode sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini, čak i ako to od njih zatraže SAD ili EU, izjavio je ambasador Turske u Rusiji Umit Jardim agenciji RIA "Novosti"..."Ne vidim rusko-turske odnose u okvirima tih sankcija protiv Rusije. Rusko-turski odnosi razvijaju se prirodno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.