Izvor: B92, 13.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turneja za oživljavanje Evropskog koridora 10

Atina -- Predstavnici lokalne samouprave i privrede severne Grčke kreću u ponedeljak iz Soluna na četvorodnevnu turneju kroz Makedoniju, Srbiju, Mađarsku, Austriju i Nemačku da bi zatražili puno aktiviranje "Evropskog koridora Deset" (K10). Predsednici grčkih opština i srezova su odluku o turneji doneli na sastanku sa svojim kolegama iz Makedonije i Srbije u Solunu 12. juna. Oni su tada ukazali u rezoluciji da su "privredne posledice neaktivnosti K10 katastrofalne za regione kroz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje prolazi" i zatrazili pomoć vlada država regiona i Evropske unije.

Jedna od akcija o kojima je tada postignut dogovor je da u julu u "Karavanu mira, kulture i saradnje" prođu čitavom dužinom puta, od Soluna, do Minhena u Nemačkoj, i u svakom gradu iznesu svoje zahteve i predstave koristi od reaktiviranja K10, dužine 1.400 kilometara. Grčki ugostitelji i trgovci nameravaju da se duž itinerera karavana sastanu sa svojim kolegama u zemljama kroz koje će proputovati i da ,,na kulinarski način" osveže poslovne dogovore.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.