Tržište rada je stabilno, ima optimizma za privredu VIDEO

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 11:27

"Tržište rada je stabilno, ima optimizma za privredu" VIDEO

Novi Pazar -- U prvom kvartalu ove godine stopa nezaposlenosti je nepromenjena, ali je tržište rada stabilno pa ima optimizma za privredu.

Ovo je za TV Prva rekao direktor Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) Zoran martinović, koji je u novom Pazaru dodelio ugovore za podsticaje zapošljavanja za 500 nezaposlenih lica i 270 poslodavaca, koji će koristiti finansijsku podršku NSZ.

"Od završetka školovanja sam planirala da otvorim svoju radnju, da imam sopstveni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << biznis i samo sam čekala da mi naiđe neka ovakva šansa", kaže za TV Prva Maida Baltić koja planira da se bavi proizvodnjom zavesa.

"Ova pomoć posebno znači u vremenu oporavka od korona-krize. Dobili smo kvalitetne kadrove koji će ostati da stalno rade u našoj agenciji", kaže Edin Džanković koji vodi knjigovodstvenu firmu koja je dobila podršku za upošljavanje novih radnika.

Direktor NSZ Zoran Martinović kaže da je veliko interesovanje za različite subvencije koje nudi Nacionalna služba za zapošljavanje.

"Mi smo već u ovom trenutku, iako je ovo specifična godina zbog epidemije, iskoristili gotovo dve trećine naših planova koji su namenjeni poslodavcima i već smo ugovorili najveći deo onoga što smo planirali za ovu godinu, na naše veliko iznenađenje, imajući u vidu da smo konkurse raspisali neposredno pre uvođenja vanrednog stanja", rekao je Martinović

Na evidenciji NSZ u Novom Pazaru je oko 20,5 hiljada nezaposlenih.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.