Tržište otpada u sivoj zoni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2015, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište otpada u sivoj zoni

Procenjuje se da je tržište otpada u Srbiji vredno bezmalo milijardu evra, ali da je veliki deo u sivoj zoni, izjavio je danas savetnik predsednika Privredne komore Srbije Siniša Mitrović.

On je na skupu o javnim nabavkama u upravljanju otpadom istakao da je cilj da „zeleni“ biznis postane potpuno transparentan i usaglašen sa direktivama EU.

U Srbiji je izdato 2515 dozvola za upravljanje otpadom, pravna regulativa u toj je zaokružena 2010 godine, ali ima dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prostora za „remont sistema“, kao i otvorenih pitanja koja je neophodno rešiti, istakao je Mitrović.

Direktor Agencije za životnu sredinu Filip Radović ukazao je na procenu Evropske agencije za zaštitu životne sredine da će se u narednih deset godina pet puta uvećati količina generisanog otpada.

Kako je istakao, u Srbiji se godišnje generiše 8,2 miliona tona otpada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Veliki dio tržišta otpada u sivoj zoni

Izvor: Capital.ba, 22.Apr.2015, 06:30

BEOGRAD, Procjenjuje se da je tržište otpada u Srbiji vrijedno bezmalo milijardu evra, ali da je veliki dio u sivoj zoni, izjavio je juče savjetnik predsjednika Privredne komore Srbije, Siniša Mitrović. On je, na skupu o javnim nabavkama u upravljanju otpadom, istakao da je cilj da „zeleni biznis“...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.