Izvor: B92, 27.Okt.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri firme grade stanove na Voždovcu

Beograd -- Građevinska direkcija Srbije izabrala je preduzeća koja će graditi prvih 400 stanova na zemljištu kasarne Stepa Stepanović na Voždovcu.

Posao su dobile firme koje su dale najpovoljniju ponudu, a radovi bi zvanično trebalo da počnu već u ponedeljak.

Prema podacima građevinske direkcije, do sada se za kupovinu pet hiljada stanova iz Vladinog projekta jeftine stanogradnje, prijavilo čak deset hiljada građana.

Otvaranje ponuda i izbor najbolje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Građevinskoj direkciji Srbije, počeli su jutros u 10 sati, i trajali gotovo ceo dan.

Posle više od osam sati izabrana su tri preduzeća koja će graditi prvih šest zgrada na prostoru bivše kasarne na Voždovcu.

Izvođači su poznati, kao i maksimalna moguća cena kvadrata od 1 290 evra. Sledeće nedelje znaćemo i da li će se kvadratni metar na ovoj lokaciji prodavati po nižoj ceni.

Teren na prostoru bivše voždovačke kasarne još se raščišćava, ali je deo zemljišta gde će nići prve zgrade, kako se čini, već spreman.

Na jedan stan na ovoj lokaciji, javila su se dva zainteresovana kupca. Tako bar pokazuju podaci građevinske direkcije. U ponudi je oko pet hiljada stanova, za koje se prijavilo čak deset hiljada građana.

Građani stan mogu da kupe za gotovinu ili na kredit. Od potpisivanja kupoprodajnog ugovora kupci imaju rok od sedam dana da uplate pet posto od vrednosti nekretnine, kao avans. A rok za otplatu celog iznosa za kreditno plaćanje je 90 dana , a za gotovinsko 30 dana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odredjene firme za izgradnju prvih socijalnih stanova

Izvor: S media, 27.Okt.2010

Gradjevinska direkcija Srbije odredila je tri preduzeća koja će graditi prvih šest zgrada na Vozdovcu u okviru projekta izgradnje 5.000 stanova za socijalno ugrožene.

Nastavak na S media...

Za 5.000 stanova 10.000 prijava

Izvor: Capital.ba, 28.Okt.2010, 08:33

BEOGRAD, Građevinska direkcija Srbije je izabrala preduzeća koja će graditi prvih 400 stanova na zemljištu kasarne Stepa Stepanović na Voždovcu. Posao su dobile firme koje su dale najpovoljniju ponudu, a radovi bi zvanično trebalo da počnu već u ponedjeljak. Prema podacima građevinske direkcije...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.