Trgovinski sukobi prete krhkoj svetskoj ekonomiji

Izvor: B92, 12.Apr.2019, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinski sukobi prete krhkoj svetskoj ekonomiji

Vašington -- U ovom trenutku, uz usporavanje globalnog rasta i sve većih problema mnogih zemalja s dugovima, nije vreme za ekonomsko "samoranjavanje" trgovinskim ratovima.

Ovim rečima svetsku javnost je upozorila izvršna direktorka Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard.

"Ključno je izbeći pogrešnu politiku, a to se posebno odnosi na trgovinu. Moramo da izbegnemo rane koje bismo naneli sami sebi, poput carina i drugih ograničenja", rekla je Lagard >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na konferenciji na otvaranju prolećnih sastanka MMF i Svetske banke.

Prema njenim rečima, glavna smernica za političare u ovom "delikatnom" vremenu bi trebalo da bude "ne čini štetu".

SAD i Kina su uveke carine na 350 milijardi dolara robe one druge u najvećem trgovinskom ratu još od tridesetih godina.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Lagard: Trgovinski sukobi prete krhkoj svetskoj ekonomiji

Izvor: Danas, 12.Apr.2019

Izvršna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Kristin Lagard upozorila je da u ovom trenutku, uz usporavanje globalnog rasta i sve većih problema mnogih zemalja s dugovima, nije vreme za ekonomsko "samoranjavanje" trgovinskim ratovima. Članak Lagard: Trgovinski sukobi prete krhkoj svetskoj...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.