Trgovinska razmena sa Rusijom četiri milijarde dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trgovinska razmena sa Rusijom četiri milijarde dolara

BEOGRAD - Zamenik premijera Ivica Dačić izrazio je danas očekivanje da će trgovinska razmena Ruske Ferderacije i Srbije do kraja ove godine dostići iznos od četiri milijarde dolara, a da će u naredne dve godine ta razmena biti udvostručena.

On je ocenio da će srpski i ruski dijalog doprineti jačanju ekonomskih odnosa dve zemlje i izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorom predsednika Srbije Borisa Tadića i ruske delegacije o energetskom aranžmanu sa Ruskom Federacijom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dačić je, nakon radnog doručka sa ruskom delegacijom, podsetio da je na nedavnom sastanku Mešovitog komiteta dve države u Moski postignut dogovor o ukidanju viza za srpske građane, kao i da je razgovarano o liberalizaciji i proširivanju liste roba koje će biti u zoni slobodne trgovine.

Dačić, koji je predsednik tog komiteta, rekao je da je dogovoreno da će se početkom sledeće godine razgovarati i o proširenju liste proizvodima koji su bitni za Srbiju, a reč je o nameštaju i automobilima.

On je precizirao da će se razgovarati o uvozu i izvozu automoba po principu slobodne trgovine i o određivanju kvota automobila.

Prema njegovim rečima razgovori sa ruskom delegacijom bili su konstruktivni, a razgovaralo se i o realizaciji infrastrukturnih projekata u Srbiji, rekonstrukciji elektrane "Đerdap", kao i o drugim oblicima sardnje.

Predstavnici srpske i ruske privrede potpisali su juče u Beogradu sporazum o rusko-srpskom biznis dijalogu.

Sporazum su u Palati "Srbija" potpisali predsednik kompanije PSP Farman Branislav Grujić i predsednik Moskovske banke Andrej Borodin.

Potpisivanju sporazuma prisustvovale su državno privredne delegacije Srbije i Rusije na čelu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i zaslanikom predsednika Rusije Georgijem Poltavčenkom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.