Transmašholding predstavio RŽD najjaču u svetu električnu lokomotivu

Izvor: Vostok.rs, 04.Avg.2014, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transmašholding predstavio RŽD najjaču u svetu električnu lokomotivu

04.08.2014. -

Najveća u Rusiji kompanija za transportnu mašinogradnju "Transmašholding" (TMH) u nedelju je predstavila kompaniji Ruske Železnice novu teretnu električnu lokomotivu 4ES5K, koja je najjača u svetu, - saopštio je novinarima generalni direktor Novočerkaske fabrike za proizvodnju električnih lokomotiva (NEVZ) Igor Ščedrov.

- Na Dan železničara prvi put ćemo predstaviti novu lokomotivu, namenjenu za rad na Bajkalsko-Amurskoj železnici, - rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << Ščedrov. On je precizirao da su ovu električnu lokomotivu naizmenične struje razradili stručnjaci NEVZ i Sveruskog naučno-istraživačkog instituta za izgradnju električnih lokomotiva, koji se takođe nalazi u Novočerkasku.

Lokomotiva serije "Jermak" obezbeđuje vožnju kompozicija težine do 7100 tona u uslovima složenog reljefa, odnosno, može da prevozi oko 110 teretnih vagona. Snaga lokomotive iznosi 13120 Kvt. Takvi parametri omogućuju da se odustane od sistema guranja u većini delova puta složenog reljefa, - dodao je Ščedrov.

Dispečer fabrike je istakao da će krajem novembra–početkom decembra ove godine biti završene sertifikacione probe lokomotive, te da od početka iduće godine mogu da počnu serijske isporuke Ruskoj Železnici. S obzirom na to da su razrade i montaža takve električne lokomotive bile inicijativa tog preduzeća, narudžbi za ovaj model još nema, ali, prema rečima Ščedrova, "očekujemo da će one biti velike". On je precizirao da je fabrika spremna po potrebi da tokom nekoliko narednih godina izradi i isporuči oko 700 takvih lokomotiva.

Ranije je bilo saopšteno da fabrika počinje isporuke Ruskim Železnicama teretnih električnih lokomotiva 2ES5 "Skit", to je zajednički proizvod inžinirinškog centra TMH i francuske kompanije GRTrans. U skladu sa ugovorom, do 2020. godine Ruskim Železnicama će biti isporučeno 200 takvih električnih lokomotiva. Fabrika NEVZ je sastavni deo TNH, ona je najveći u Rusiji proizvođač magistralnih i industrijskih električnih lokomotiva. Na elektrificiranim železnicama ZND 80% prevoza ostvaruju električne lokomotive proizvodnje NEVZ.

Izvor: Glas Rusije, foto: Golos Rossii    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.