Tramp potkopao – sada Bajden ima novi plan

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 08:44

Tramp potkopao – sada Bajden ima novi plan

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena najverovatnije će predložiti novu regulativu o uštedi troškova za zdravstvenu zaštitu.

Novom regulativom će zameniti planove kratkoročnog zdravstvenog osiguranja, preneo je portal Politiko, pozivajući se na petoro izvora iz Demokratske stranke.

Kako navodi Rojters, regulative će ograničiti širenje zdravstvenog osiguranja iz Trampove ere, za koje kritičari kažu da je potkopao Zakon o pristupačnoj nezi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz 2010. godine, poznat i kao ''Obamacare'', i njegovu široku zaštitu za pacijente sa već postojećim bolestima.

Ministarstvo zdravlja je 2018. proširilo dostupnost kratkoročnih planova zdravstvenog osiguranja na milione Amerikanaca u okviru poteza Trampove administracije koji je imao za cilj da potkopa zahteve ''Obamacare-a''.

Takvi planovi, koji su ranije bili dostupni samo za period od tri meseca ili manje, produženi su do 12 meseci i mogli su se obnoviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.