Tramp: Smanjili smo proizvodnju nafte

Izvor: Capital.ba, 09.Apr.2020, 09:48

Tramp: Smanjili smo proizvodnju nafte

VAŠINGTON – Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da su američki proizvođači nafte već umanjili proizvodnju ovog energenta i da ima na raspolaganju mnogo opcija ukoliko Saudijska Arabija i Rusija ne smanje obim svoje proizvodnje. “Mi smo već smanjili proizvodnju. Mislim da će oni to riješiti. Ostvaren je veliki napredak tokom posljednje sedmice >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i biće zanimljivo da se vidi šta će uraditi OPEK“, rekao je Tramp novinarima na pitanje da li će SAD razmotriti koordinisano umanjenje. Tokom dana će putem video-veze biti održan sastanak članica OPEK-a, Rusije i ostalih proizvođača nafte. Proizvođači pokušavaju da se dogovore o smanjenju dnevne proizvodnje pošto je tržište trenutno prezasićeno usljed pada potražnje tokom pandemije virusa korona. Ova situacija dovela je do velikog pada cijene nafte na svjetskim tržištima tokom prethodnih nekoliko sedmica. Srna Чланак Tramp: Smanjili smo proizvodnju nafte се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Načelan dogovor Saudijske Arabije i Rusija o rekordnom smanjenju proizvodnje nafte

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Apr.2020, 07:33

Saudijska Arabija i Rusija postigle su u okviru OPEK plusa načelan dogovor o rekordnom smanjenju proizvodnje nafte kako bi se podržale cene tog energenta koje su naglo pale kako se korona virus širio svetom. Konačan sporazum je, međutim, naišao na prepreku u vidu odbijanja Meksika da prihvati svoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.