Izvor: Beta, 12.Sep.2011, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane traže mazut iz Robnih rezervi

VALJEVO, 12. septembra 2011. (Beta) - Gradske toplane u Srbiji, izuzev beogradskih koje koriste gas, zatražile su od Vlade Srbije da nabave mazut iz Robnih rezervi, javili su lokalni elektronski mediji.

Kako je izjavio direktor valjevske toplane Dragan Despotović, koji je i predsednik radne grupe Udruženja toplana za nabavku energenata, ako ne bude te intervencije države, Srbija neće imati grejanje od 1. januara 2012. godine.

On je objasnio da mazut stalno poskupljuje, a taj rast ne prate cene grejanja, a, uz to, gradjani imaju veliki dug prema toplanama.

...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zalihe mazuta u toplanama samo za 15 dana grejanja

Izvor: Blic, 13.Sep.2011, 03:40

Grejanje u većini gradova u Srbiji moglo bi da bude dovedeno u pitanje već 1. novembra. Ukoliko jedan broj toplana uskoro ne vrati mazut uzet iz Robnih rezervi prošle godine, ni ostali gradovi neće moći da dobiju ovaj energent za predstojeću sezonu, a zalihe su gotovo nikakve. Zbog starih dugova...

Nastavak na Blic...

"Pomoć države ili nema grejanja"

Izvor: B92, 13.Sep.2011

Beograd -- Grejanje u većini gradova u Srbiji moglo bi da bude dovedeno u pitanje već 1. novembra...Gradske toplane u Srbiji, izuzev beogradskih koje koriste gas, traže od Vlade Srbije da nabave mazut iz Robnih rezervi...Ipak, ukoliko jedan broj toplana uskoro ne vrati mazut uzet iz Robnih rezervi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.