Toplane duguju 100 miliona evra Srbijagasu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2011, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane duguju 100 miliona evra Srbijagasu

NOVI SAD -

Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić izjavio je danas da očekuje da grejna sezona počne 15. oktobra i pored toga što toplane Srbijagasu duguju 100 miliona evra.

"Nadam se da ćemo naići na razumevanje i postići dogovor o reprogramu dugova sa Srbijagasom", rekao je on na konferenciji za novinare nakon sednice Upravnog odbora u Novom Sadu i dodao da se nada da će biti i dovoljno mazuta, iako su rezerve nešto manje nego >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << lane i iznose oko 6.000 tona.

Lečić je rekao da su sve probe u toplanama počele i da očekuje da, bez obzira na minimalna ulaganja u pojedinim toplanama u Srbiji, grejna sezona počne u predviđeno vreme 15. oktobra.

Prema njegovim rečima, toplane trenutno ne duguju ništa Naftnoj industriji Srbije, dok građani toplanama duguju oko 80 miliona evra. Trenutni dug privrede prema toplanama Lečić nije saopštio.

Lečić nije želeo ni da licitira oko povećanja cena usluga u pojedinim toplanama, rekavši da cene neminovno moraju da prate cenu energenata i da je to jedini izlaz za toplane u Srbiji.

"Cene od grada do grada u Srbiji ne mogu se porediti, jer one zavise od klimatskih zona, koje se razlikuju od Subotice do Vranja, ali i cene energenata koji toplane koriste", rekao je Lečić i precizirao da je u Srbiji trenutno najjeftinije grejanje na ugalj.

Direktor Novosadske toplane Vladimir Jelić rekao je da je to javno preduzeće potpuno spremno za početak grejne sezone, jer su tokom leta rekonstruisani najkritičniji delovi vrelovodne mreže, remontovani svi kotlovi i nabavljena neophodne količina energenata.

"Grejanje će početi 15. oktobra i imaće ga svi koji su izmirili svoje obaveze. Oni koji to nisu biće isključeni sa sistema, jer moramo voditi računa o onima koji redovno plaćaju", rekao je Jelić i dodao da su Novosađani u samom vrhu u Srbiji po redovnom plaćanju računa za grejanje.

Jelić je rekao da dug privrede i građana prema Novosadskoj toplani trenutno iznosi 2,2 milijarde dinara, dok preduzeće Srbijagasu i Panonskim termoelektranama-toplanama duguje oko 1,9 milijardu dinara.

"Ako bi pred početak grejne sezone došlo do poskupljenja gasa, smatramo da poskupljenje grejanja nije rešenje, već bi iz budžeta grada trebalo da odvoji deo sredstava kojim će se finansirati naše poslovanje", ocenio je Jelić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Toplane duguju 100 miliona evra Srbijagasu

Izvor: Beta, 06.Okt.2011

NOVI SAD, 6. oktobra 2011. (Beta) - Predsednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić izjavio je u četvrtak da očekuje da grejna sezona počne 15. oktobra i pored toga što toplane Srbijagasu duguju 100 miliona evra..."Nadam se da ćemo naići na razumevanje i postići...

Nastavak na Beta...

Toplane duguju 100 miliona evra Srbijagasu

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2011

BEOGRAD, Predsjednik Upravnog odbora Poslovnog udruženja 'Toplane Srbije' Milovan Lečić izjavio je danas da očekuje da grijna sezona počne 15. oktobra i pored toga što toplane Srbijagasu duguju 100 miliona evra. 'Nadam se da ćemo naići na razumijevanje i postići dogovor o reprogramu dugova sa...

Nastavak na Capital.ba...

Toplane spremne za loše vreme

Izvor: B92, 07.Okt.2011, 01:25

Beograd -- Toplane u Srbiji će od 15. oktobra biti potpuno spremne za početak grejne sezone, kaže za B92 predsednik Poslovnog udruženja "Toplane Srbije" Milovan Lečić...Prema njegovim rečima, grejanje će početi ranije samo ukoliko u periodu do 15. oktobra prosečna dnevna temperatura tri dana...

Nastavak na B92...

Toplane duguju 100 miliona evra!

Izvor: S media, 07.Okt.2011

Grejna sezona počeće na vreme iako dug toplana "Srbijagasu" iznosi 100 miliona evra. .."Građani toplanama duguju oko 80 miliona evra, a rezerve mazuta su manje nego prošle godine",izjavio je Predsednik Upravnog odbora "Toplana Srbije" Milovan Lečić...Lečić se nada da će toplane uspeti da se...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.