Toplane: Grejanje će poskupeti minimum 10 odsto

Izvor: Studio B, 05.Jun.2012, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplane: Grejanje će poskupeti minimum 10 odsto

Toplane u Srbiji planiraju poskupljenje grejanja od minimum 10 odsto, a neke i za više od 30 odsto, jer je cena grejanja u Srbiji ekonomski neisplativa.

Toplane će tražiti poskupljenje ukoliko im to odobri Upravni odbor Udruženja toplana Srbije i lokalne samouprave, koje o tome donose konačnu odluku.

Toplani u Boru je već odobreno poskupljenje grejanja od 10 odsto, Pirot i Priboj, takođe, najavljuje poskupljenje, a toplana u Novom Pazaru je podnela zahtev za više >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << cene grejanja, koje bi realno trebalo da iznosi 30 odsto, ali očekujemo da će biti odobreno 10 odsto, rekao je Tanjugu direktor te toplane Bojan Biočanin.

Posebno toplane koje koriste mazut imaju razloga da traže poskupljenje, jer je cena tog energenta najviše porasla, sa 57 do 60 dinara po kilogramu početkom godine na sadašnjih oko 80 dinara po kilogramu, kažu u toplanama.

U Udruženju toplana objašnjavaju da će svaka toplana za sebe, odnosno svaki grad kao osnivač morati detaljno da analizira prethodnu grejnu sezonu, strukturu cene i zavisno od energenta koji koristi, moraće da predloži cene za narednu grejnu sezonu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Toplane bi da grejanje poskupi i do 30 odsto

Izvor: Mondo, 05.Jun.2012

Minimum poskupljenja koje planiraju toplane je 10 odsto, koliko su odredili u Boru i Pirotu ali neke, kao novopazarska, bi da cenu podignu i na više od 30 odsto.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.