Tomislav Nikolić na sajmu CIFIT u Sjamenu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2019, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić na sajmu CIFIT u Sjamenu

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Sjamenu, tokom sajma CIFIT, a predstavnicima kineske kompanije China New City Commercial Development Co. Ltd iz provincije Anhui, koja se bavi izgradnjom, prodajom i upravljanjem komercijalnih nepokretnosti.

Kako je saopšteno iz Saveta, Nikolić je istakao da Srbija i Kina imaju potpisan Sporazum o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu i da je saradnja prvenstveno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << počela kroz realizaciju infrastrukturnih projekata, a da se proširila na sve oblasti saradnje.

"Iskreno se nadam da će sastanci kineskih i srpskih privrednika kao i naših zvaničnika tokom sajma 'CIFIT 2019' doprineti razvoju odnosa kineskih provincija i Srbije, kao i sveobuhvatnih odnosa naših dveju država. Srbija je ocenjena kao stabilna država za nove investicije i svi koji žele da investiraju u Srbiju kod nas su dobrodošli”, naglasio je Nikolić.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su zainteresovanost za izgradnju stambenih objekata u Srbiji, posebno u Beogradu i na području reke Dunav. Oni su istakli da je njihova kompanija veoma uticajna u Kini i meću kineskim privrednicima, kao i da imaju sedište i u Nemačkoj, ali da žele dalje da razvijaju svoje poslovanje u Evropi.

"Iskustvo stranih investitora kada je reč o stambenoj gradnji u Srbiji je izuzetno pozitivno, u našoj zemlji postoje veoma dobre mogućnosti za gradnju stanova i komercijalnih kompleksa”, naglasio je tokom sastanka direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, dodaje se u saopštenju.

Sa delegacijom provincije Fuđien o saradnji

Nikolić je razgovarao i sa delegacijom ministarstva trgovine provincije Fuđien koju predvodi Čen Anšeng i istakao da je strateško partnerstvo kompanije Ziđin i RTB Bor bio prvi korak, a da sada treba raditi na novim projektima.

"Srbija ima otvoreno tržište u skoro celom svetu i to je prilika za našu saradnju. Imate otvorena vrata kod nas za sve vaše ideje i projekte", rekao je Nikolić.

Prošla godina je bila značajna za razvoj odnosa provincije Fuđien i Srbije, rekao je Anšeng dodajući da je pored strateškog partnerstva RTV Bor i Ziđin kompanije, Fuđien provincija u Srbiji organizovala i niz događaja kojima je promovisana saradnja sa Srbijom.

"Drago mi je da je Srbija počasni gost sajma "CIFIT 2019" i da je ovde u Sjamen došao veliki broj srpskih zvaničnika. Ovo je prilika da probudimo saradnju. Imamo veliki potencijal za saradnju, jer su nam privrednici kompatibilni i mislimo da je sada došao trenutak da probudimo našu saradnju", naglasio je Anšeng.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nikolić u Kini razgovarao sa predstavnicima kompanije za gradnju i nekretnine

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje Srbije sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić prvog dana boravka u Kini tokom sajma CIFIT razgovarao je sa predstavnicima kineske kompanije koja se bavi izgradnjom, prodajom i upravljanjem komercijalnih nepokretnosti, saopštio je danas Nacionalni...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.