TikTok uveo ograničenja na rad servisa u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Mar.2022, 23:48

TikTok uveo ograničenja na rad servisa u Rusiji

Kineska društvena mreža TikTok saopštila je danas da će prekinuti distribuciju novog sadržaja u Rusiji i direktne prenose zbog ruskog zakona o lažnim vestima.

U saopštenju se ističe da servis za razmenu poruka nije obuhvaćen ovom odlukom, prenosi RIA Novosti.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u petak zakon kojim se uvodi administrativna odgovornost za širenje lažnih vesti o delovanju Oružanih snaga Rusije i poziva na sankcije Rusiji.

"Naš >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najveći prioritet je bezbednost naših zaposlenih i naših korisnika, a u svetlu novog ruskog zakona o 'lažnim vestima', nemamo drugog izbora osim da obustavimo prenose uživo i objavljivanje novog sadržaja", navodi se u saopštenju kineske kompanije.

Napominje se da će TikTok proceniti "promenljive okolnosti" u Rusiji kako bi odlučio kada će nastaviti da pruža suspendovane usluge.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.