Tigar kupuje 5 % svojih akcija

Izvor: B92, 18.Nov.2010, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tigar kupuje 5 % svojih akcija

Beograd -- Kompanija Tigar kupiće pet odsto sopstvenih akcija da bi održala tržišnu likvidnost i sprečila štetu po akcionarsko društvo i akcionare.

Direktor korporativnih komunikacija u Tigru Srđan Stojanović izjavio je da je ta odluka doneta posle procene Upravnog odbora da je trenutno niska tržišna kapitalizacija prouzrokovana izuzetno niskom likvidnošću, odnosno malim obimom trgovanja i da zato treba doneti odluku u cilju davanja pozitivnog impulsa tržištu kapitala. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Postoji mogućnost da kompanija u određenim ograničenim slučajevima donese odluku da može da kupuje do određene visine sopstvenog akcijskog kapitala", objasnio je Stojanović, dodajući da postoji obaveza da ih u određenom roku proda.

On je kazao da su finansijske performanse preduzeća dobre, na šta ukazuje i finansijski izveštaj preduzeća.

On je precizirao da su u proteklih devet meseci ove godine poslovni prihodi porasli za 36 odsto.

Odluka o otkupu pet odsto sopstvenih akcija doneta je kako bi kompanija mogla da reaguje i spreči poremećaj na tržištu hartija od vrednosti.

Tigar je na Berzi emitovao ukupno 1.718.460 običnih akcija sa pravom glasa, nominalne vrednosti 1.200 dinara, a otkupiće 85.923 svojih akcija.

Komisija za listing i kotaciju Beogradske berze dala je pre 12 dana rok od mesec dana Tigru da obezbedi ispunjenost kriterijuma tržišne likvidnosti za akcije koje se nalaze na najkvalitetnijem segmentu tržišta kapitala - prajm marketu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.