Izvor: S media, 08.Mar.2013, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tetovaža na poslu: Da ili ne?

Ipak, minimum pristojnog izgleda je relativna kategorija, u kojoj često nema mesta za ekstravagantnije detalje poput tetovaže, pirsinga ili dredova.

Stručnost bitnija od izgleda

"Na razgovoru za posao u osiguravajućem društvu u kojem još radim objašnjeno mi je da ću morati da promenim stil oblačenja i uklonim sve pirsinge, a tetovaže prikrijem garderobom. Nakon što sam napredovala do mesta zamenika direktora na svom odeljenju, dozvoljeno mi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je da na posao dolazim onako kako ja želim" - priča ekonomista Sandra Durković.

U određenim slučajevima, izuzetne sposobnosti pojedinca mogu da učine sporednim sve njegove druge odlike, ali postoje poslovi za koje se smatra da nikako ne idu uz tetovažu.

Prema rečima zaposlenih privatne klinike gde možete ukloniti tetovažu, karijera je motiv gotovo polovine njihovih klijenata da otklone tetovažu. Naime, pored onih koji tetovaže uklanjaju želeći posao u školi, banci ili sudu, mnogi to čine jer im je zbog tetovaža onemogućeno zaposlenje u stranim kompanijama.



Diskiminacija prema zakonu


U Priručniku za borbu protiv diskriminacije na radu, koji je izdao Poverenik za zaštitu ravnopravnosti, piše da nezapošljavanje osobe koja ima pirsinge na licu ili tetovaže, uz obrazloženje da se to neće dopasti klijentima s kojima treba da dolazi u kontakt, predstavlja diskriminaciju.

Izvor:24 sata, S media foto:Guliver/Thinkstock

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Tetovaža na poslu: Da ili ne?

Izvor: Capital.ba, 09.Mar.2013, 07:50

BEOGRAD, Većina poslodavaca smatra da se kvalitet rada zaposlenih mjeri isključivo njihovim znanjem i odnosom prema radu, uz poštovanje elementarnog kodeksa ponašanja i oblačenja. Ipak, minimum pristojnog izgleda je relativna ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.