Tesla ostao bez velike narudžbe iz Njemačke

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Avg.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tesla ostao bez velike narudžbe iz Njemačke

FRANKFURT - Američki proizvođač električnih automobila Tesla izgubio je milijunski ugovor iz Njemačke.

Tvrtka za iznajmljivanje električnih automobila Leipzig Nextmove krajem prošle godine naručila je 100 "Tesla 3" automobila, ali upala je u probleme nakon što je na proljeće isporučila prvih 15 automobila zbog nedostataka u kvaliteti.

"Samo jedno od četiri vozila bilo je ispravno, a u nekim slučajevima vozila nisu bila ni servisirana", saopćio je Nextmove >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << na web stranici "Service Hell". Na vozilima su pronašli nedostatke boje, nepravilno položene kablove, ogrebotine na armaturnoj ploči i kondenzaciju u farovima.

Nextmove je izjavio da je "zbog ozbiljnih nedostataka u kvaliteti i sigurnosti" isporuka dodatnih automobila obustavljena. No, umjesto da popravi automobile, Tesla je objavio 24-satni ultimatum i zatim otkazao narudžbu za automobile koji još nisu isporučeni.

Tesla je cijelu stvar predstavio drugačije.

"Vjerujemo da odluka kupca (...) nije u cijelosti povezana s kvalitetom, već je uvelike utjecala na frustraciju zbog nepovezanog spora početkom godine", rekao je glasnogovornik, ne navodeći detalje ranijeg incidenta.

Prema tvrtki, svaki Teslin kupac nezadovoljan svojim novim automobilom ima pravo vratiti ga u roku od sedam dana. On će tada dobiti otkupnu cijenu. Većina njemačkih kupaca zadovoljna je svojim vozilima, piše n-tv.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Tesla ostao bez velike narudžbine iz Nemačke

Izvor: AutoBlog, 18.Avg.2019

Američki proizvođač električnih automobila Tesla izgubio je milionski ugovor iz Nemačke. Kompanija za iznajmljivanje električnih automobila Leipzig Nextmove je krajem prošle godine naručila 100 "Tesla 3" automobila, ali upala je u probleme nakon što je na proleće isporučila prvih 15 automobila zbog...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.