Tender za studiju opravdanosti pristaništa u Novom Bečeju

Izvor: N1 televizija, 14.Mar.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za studiju opravdanosti pristaništa u Novom Bečeju

Opština Novi Bečej raspisala je tender za izradu projektne studije opravdanosti izrade pristaništa u Novom Bečeju.

Cilj izrade tehničke dokumentacije, kako se precizira, je utvrđivanje lučkog područja za pristanište Novi Bečej čija će izgradnja omogućiti da grad realizuje svoje privredne potencijale, te omogućiti privrednim subjektima korišćenje usluga unutrašnjeg vodnog transporta kao najjeftinije grane transporta za prevoz masovnih roba.

U skladu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << osnovnim ciljevima evropske transportne politike, kao i Strategije razvoja vodnog saobraćaja Republike Srbije do 2015. do 2025. godine, dodaje se, očekuje se rast obima prevoza robe na unutrašnjim vodnim putevima na ukupno 18 odsto u odnosu na druge vidove transporta.

Za ostvarivanje ovog cilja neophodno je unaprediti transportnu infrastrukturu na mreži unutrašnjih vodnih puteva Republike Srbije, a pre svega na Dunavu, Savi i Tisi.

Za više informacija pogledajte sajt eKapije

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.